Menu

Wie zijn de leden van de Vooruitgroep?

Wat opvalt als je de geschiedenis van de organisatie nagaat en de mensen die deze beweging tot stand hebben gebracht is dat er vele verschillende mensen hebben meegewerkt aan het ontstaan van de Vooruitgroep. De kern bestaat vooral uit meerdere kunstenaars, journalisten en geleerden uit alle uithoeken van Vlaanderen. Waar men zich bovenal druk om maakt bij deze groep is dat de samenleving in hun land steeds rechtser lijkt te worden en wellicht uit het oog verliest waar het daadwerkelijk om gaat. Dit is natuurlijk edownload (27)rvoor zorgen dat iedereen in een prettige omgeving kan wonen en leven.

De organisatie richt zich vooral op wat er in Vlaanderen gebeurt, maar ook zeker op de rest van België. Een land als België biedt al genoeg ruimte voor discussie over soortgelijke onderwerpen. Dit heeft er vooral mee te maken dat het land verdeeld is qua taal. Dit is iets wat maar in weinig landen voorkomt. Ondanks dat dit niet meteen nadelig hoeft te zijn, zal het altijd een gevoelig onderwerp binnen de Belgische samenleving blijven. Toch zijn er wel degelijk dingen die als positief beschouwd kunnen worden. Maar zoals altijd het geval is, bestaat er ruimte voor verbetering, iets waar de Vooruitgroep aan werkt.

Vele leden van de Vooruitgroep hebben aan verschillende universiteiten in heel België gestudeerd. Of dit nu gaat om de leden die als eerste de groep begonnen zijn of degenen die net lid zijn geworden, ze hebben allen een zeer geleerde achtergrond. De studies die ze gevolgd hebben zijn vaak zeer uiteenlopend wat er juist voor zorgt dat deze beweging als geheel over het algemeen weet waar zij het over heeft. Het is niet zomaar een willekeurige groep mensen. Wat het bijzonder maakt, is dat deze personen dus allen gemeen hebben goed verstand van bepaalde zaken te hebben wat hun samen toch wel recht van spreken geeft.