Menu

Wat is de Vooruitgroep?

Voor wie het nog niet weet zullen we hier eerst een uitgebreide uitleg geven over wat de Vooruitgroep nu eigenlijk inhoudt. Of je nu wel of niet al van deze beweging gehoord hebt, je zult hier ongetwijfeld wat meer over te weten komen. Voor alle mensen die al bekend zijn met het fenomeen de Vooruit4039417307_9b1a292d0e_bgroep zal hier iets dieper op alles om deze groep ingegaan worden. Mocht je nog geen kennis hebben genomen dan gaan we je hier alles vertellen wat je wilt weten.

Het maakt niet uit of je nu een aanhanger of een tegenstander bent van deze beweging, je zult er graag wat meer over te weten willen komen. Immers hebben al dit soort initiatieven hun eigen beweegredenen om al dan niet of wel te bestaan. Deze groep is ontstaan uit bezorgdheid over Vlaanderen en België in het algemeen. Of dit nu wel of niet terecht is, valt over te twisten. Toch voert de Vooruitgroep verschillende redenen aan dat ze deze groep begonnen zijn.

De vele personen die in grote getale bij hebben willen dragen aan het ontstaan van deze beweging hebben het nodig gevonden dat deze beweging ontwikkeld werd. Op zich is het veelzeggend dat zoveel mensen van allerlei verschillende uithoeken van het land daaraan mee hebben willen werken. Toch blijven de onderwerpen die ze behandelen gevoelig, omdat ze gaan over de samenleving en dan vooral de dingen die daar fout in gaan. Althans, volgens deze beweging en hun sympathisanten. Hoe je het ook went of keert, het zal altijd een zwaar beladen onderwerp blijven. Dit neemt niet weg dat het niet open mag staan voor discussie natuurlijk. Dit is juist wat de Vooruitgroep graag ziet. Samen met alle betrokkenen hoopt de organisatie tot beslissingen te komen die beter zijn voor de toekomst van België en meer perspectief bieden aan iedereen.