Menu

Top 4 bezienswaardigheden van Brussel

De Belgische hoofdstad Brussel heeft veel te bieden en is daarom zeker het bezoeken waard. De stad beschikt over tientallen bezienswaardigheden, maar wat zijn nou de vier beste bezienswaardigheden? Allereerst is het natuurlijk een must om Manneke Pis in het echt te zien. Manneke Pis heeft zijn naam en beroemdheid te danken aan een legende welke het verhaal vertelt over een klein ventje dat de stad Brussel redt door het buskruitlont uit te plassen en zo een explosie voorkomt. Daarnaast is het absoluut een aanrader om de Grote Markt te bezoeken, welke ook wel het ‘mooiste plein van Europa’ genoemd wordt door toeristen.

shutterstock_28667944Brussel Universiteit stad

De stad staat niet alleen bekend om haar prachtige historische architectuur en kunst, het is daarnaast ook een echte studentenstad. Brussel telt in totaal vijf universiteiten en meer dan twintig hogescholen. De Belgische hoofdstad is dan ook erg populair bij zowel nationale en internationale studenten. Wil je een Spaanse bachelor volgen of een internationale carrière beginnen? Het kan allemaal in Brussel! Ook voor toeristen is het de moeite waard om enkele van deze mooie universiteitsgebouwen te bewonderen. Tot slot een laatste bezienswaardigheid die het noemen waard is, het Brusselse park ‘Bois de la Cambre’. Dit park wordt ook wel het ‘Central Park’ van Brussel genoemd omwille van zijn mooie natuur.

Brussel, een stad met eindeloze mogelijkheden

Dit artikel beschrijft enkele bezienswaardigheden die je echt niet kunt missen als je ooit richting Brussel trekt. Manneke Pis, de Grote Markt, de talloze universiteitsgebouwen en het park Bois de la Cambre zijn zeker een bezoekje waard. Natuurlijk is ook het Atomium niet te missen! Daarnaast is Brussel de ultieme plek om te studeren voor zowel nationale als internationale studenten. Maar vanzelfsprekend heeft Brussel nog veel meer te bieden. Kijk daarom eens rond op het internet voor meer tips en advies over bezienswaardigheden in Brussel, bijvoorbeeld via Tripadvisor of www.brussel.be. De stad heeft zo veel te bieden dat er voor ieder wat wils is.