Menu

Maak je geschreven en gesproken Spaans perfect

Door de huidige globalisatie is talenkennis belangrijker dan ooit. De meeste Belgen spreken al een aardig woordje Engels of Frans, maar heeft u Spaans al eens overwogen als extra taal? Spaans is een echte wereldtaal; er zijn meer dan 300 miljoen mensen die Spaans als moedertaal hebben. Daarnaast zijn er veel Spaans sprekende mensen die geen andere talen spreken. In dit geval heeft u er dus baat bij de taal onder de knie te krijgen, zowel wanneer u voor zaken of plezier een Spaans sprekend land bezoekt. Of om diverse andere redenen waarbij u regelmatig met Spaans sprekende mensen in aanraking komt.

shutterstock_325316642Hoe verbetert u uw Spaans

Wanneer u al beschikt over een Franse of Engelse basis, is Spaans relatief makkelijk te leren. U kunt dan al een goed begin maken door zelfstudie te doen. Er zijn veel boeken en online cursussen beschikbaar om Spaans te leren. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van films en series die Spaans gesproken of ondertitelt zijn om uw taalvaardigheden te testen. Echter is het Spaans per land of soms zelfs per regio zeer divers en is niet altijd even gemakkelijk qua grammatica. Als u uw Spaans voor professionele doeleinden wilt gebruiken, is het daarom aan te raden een Spaanse bachelor te starten.

Profiteer van uw talenkennis

Met een bachelor Spaans heeft u een beter inzicht in de verschillende variaties van de taal en kunt u alle grammatica correct toepassen. Dit kan vele voordelen hebben, zowel privé als zakelijk. Als u regelmatig Spaans sprekende landen bezoekt, zal het u veel tijd en moeite besparen. Een taxi rit of een bezoek aan een restaurant zijn een stuk comfortabeler wanneer u de taal goed verstaat en zich verstaanbaar kunt maken. Op zakelijk gebied zult u serieus genomen worden in gesprekken en daarnaast kunt u deelnemen aan vergaderingen of zelfs rapporten en artikelen schrijven. Bijkomend voordeel is dat er veel muziek en literatuur in het Spaans beschikbaar komt.