Menu

De doelen van de Vooruitgroep

Deze groep is er natuurlijk niet voor niets. Het is veel meer dan alleen een vereniging die praat over bepaalde dingen. Ze willen juist wat kunnen betekenen en hun stem luidkeels laten horen aan wie dat nodig is. Hieronder kun je meer lezen over een aantal punten die bij hen bovenaan de agenda staan. Deze hebben vooral te maken met de manier waarop politiek bedreven wordt.

Herste2-3llen van de democratie

Dit is een van die dingen die hoog in het vaandel staat. Zoals de Vooruitgroep het ziet, moet de Belgische democratie hersteld worden omdat deze de laatste jaren in het gedrang is gekomen. De dingen die gebeuren en de manier waarop er door de meeste mensen tegen de multiculturele samenleving aangekeken wordt, moeten anders kunnen. Hier wordt dan ook naar gestreefd.

Verrechtsing van de samenleving tegengaan

Het is volgens de organisatie een groot gevaar; de verrechtsing van de samenleving in hun gehele land, maar vooral in Vlaanderen. Daarom krijgt dit punt veel aandacht van de Vooruitgroep. Zij hopen zo dat iedereen zich beter bewust wordt van wat er echt aan de hand is en hoe er dingen positief veranderd kunnen worden. Dat het tijd gaat kosten om de samenleving op te bouwen op de manier waarop ze dat nastreven lijken ze echter wel te beseffen. Maar dit wil niet zeggen dat ze er niet alles aan zullen doen om dit te realiseren.

Samenwerking ontwikkelen

In plaats van alleen maar te wijzen op alles wat fout gaat en beter kan, wil de Vooruitgroep juist door ook met andersdenkenden samen te werken meer bereiken. Dit is een van de weinige manieren waarop een goede en zekere toekomst tot de mogelijkheden behoort. Er zal vanuit deze groep in ieder geval alles aan gedaan worden om met meerdere partijen te kijken naar hoe verbetering op korte termijn mogelijk is.