Menu

Boeken over en van de Vooruitgroep

Een van die dingen waardoor de Vooruitgroep zich een bijzondere organisatie mag noemen is het feit dat zij het niet slechts bij verbale uitingen laten. H201112321249898521_20et is niet alleen zo dat men schreeuwt over wat er van bepaalde onderwerpen gevonden wordt. Door de over het algemeen goede achtergrond van de leden kunnen zij allen hun meningen ook zeer goed te woord brengen. Dit doen ze dan ook op allerlei verschillende wijzen. Zo verschijnen er geregeld artikelen en worden er bij bepaalde instanties vragen gesteld indien de organisatie dit nodig acht.

Wereldvreemd in Vlaanderen

De bovenstaande titel is zo´n voorbeeld van een door de Vooruitgroep zelf uitgegeven boek. Dit boek is samengesteld door Eric Corijn en Pieter Saey, met de hulp van meerdere leden van de Vooruitgroep. In dit boek wordt er ruimschoots aandacht besteed aan waar de Vooruitgroep precies voor staat. Dit wordt zo uitgebreid mogelijk beschreven en zo kan een ieder die dit leest een goed idee krijgen over waar deze beweging voor staat en wat ze nastreeft. Alles wat belangrijk geacht wordt, krijgt een duidelijkere vorm in dit boek. Zo is het de bedoeling dat de lezer op deze manier gelijk goed aan het denken kan worden gezet over wat er toe doet in het België waar men vandaag de dag in leeft.

Tegenhangers van de organisatie zullen het lang niet op alle punten eens zijn met de onderwerpen die doorgenomen worden, maar dat maakt niet uit. Doordat er vanuit een ander perspectief tegen de politiek in Vlaanderen wordt aangekeken kan het zeer interessant zijn voor mensen die interesse in dit onderwerp hebben om het boek te lezen. Het zal naast iemand aan het denken te zetten, ook een betere inkijk geven in wat er allemaal speelt voor de organisatie. Dit is derhalve een aanrader voor iedereen die zich graag verdiept in de Vlaamse politiek.