Menu

Aandacht voor Brussel en Wallonië

Een van de speerpunten van de Vooruitgroep is een betere band te scheppen tussen Vlaanderen en Wallonië. De twee gebieden waar hun land nog immer in verdeeld is, moeten dichter bij elkaar gebracht worden volgens de groep om zodoende een goed samenwerkend geheel te kunnen creëren. Al weet iedereen wel dat dit iets is wat niet van de ene op de andere dag zal plaatsvinden, valt er wel degelijk iets voor te zeggen. Het is vrij bijzonder dat een land verdeeld is op een manier zoals in het geval van België. Daar moet volgens de Vooruitgroep aan gewerkt worden.

Brussel

Niet alleen is Brussel een wereldstad, het is tevens de hoofdstad van België. Dat is nog niet alles, ook het Europese parlement is hier gevestigd. Alle leiders uit de Europese Unie komen hier regelmatig samen om van alles te bespreken wat met Europa te maken heeft. Het is natuurlijk iets om trots op te zijnCzech_13 dat juist een Belgische stad de eer heeft altijd gastheer te mogen zijn voor deze ontmoetingen.

Daarnaast is Brussel ook een voorbeeld voor de multiculturele samenleving zoals de Belgen die nastreven. De inwoners van deze hoofdstad komen uit alle streken van de wijde wereld. De Vooruitgroep vindt dit iets om trots op te zijn en wil Brussel graag als voorbeeld nemen voor de rest van het land. Dat de stad als een van de weinigen een combinatie lijkt van Vlaanderen en Wallonië draagt alleen maar bij aan dit gedachtegoed.

Wallonië

Dat de band tussen Vlaanderen en Wallonië verbeterd kan worden is al langer bekend. De Vooruitgroep straalt het gevoel uit dat dit mogelijk is. Met verschillende initiatieven moet de band tussen beiden delen van het land voorgoed verbeterd worden. Of dit op zeer korte termijn gaat gebeuren is nog niet duidelijk, maar dat het een belangrijk punt is voor de organisatie is meer dan duidelijk.