Menu

5 goede redenen om studeren in Brussel te overwegen

Wanneer het tijd is om te gaan studeren dan is het natuurlijk belangrijk om de juiste studentenstad te kiezen. Brussel is de hoofdstad van België, van zowel de Franse als de Vlaamse gemeenschap. Maar we zouden Brussel ook zeker de hoofdstad van Europa kunnen noemen. Bovendien is het een waanzinnige plek om te leven. Er zijn dan ook tal van redenen te noemen waarom het een goed idee is om in Brussel te gaan studeren. We zullen ons echter een beetje in toom houden, en ons beperken tot vijf van deze argumenten.

shutterstock_286144574Brussel heeft het allemaal

Het is natuurlijk belangrijk om zo nu en dan plezier te hebben. Ook daarvoor ben je in Brussel op de juiste plek, er is waarschijnlijk geen stad in België waar het uitgaansleven meer bruist dan in de hoofdstad. Als je meer geïnteresseerd bent in cultuur dan is dat nog een goede reden om in Brussel te gaan studeren. Je treft er talloze musea, kerken en historisch erfgoed. Verder is de stad multicultureel en meertalig. En ook voor je toekomstige carrière is een verblijf in Brussel goed, want nergens in Europa vind je een grotere internationale gemeenschap van politici en bedrijven. Hulp nodig bij het vinden van een school? Check: www.schoolapply.com

Brussel: de complete stad voor de moderne student

Maar misschien wel de beste reden om in Brussel te gaan studeren is toch simpelweg de kwaliteit van het onderwijs. Je kunt er studeren op een zeer hoog niveau en in een internationale omgeving. In Brussel zijn verschillende hoogwaardige opleidingsinstituten te vinden zoals de Vrije Universiteit Brussel. Aan de VUB kun je terecht voor talloze bachelor- en masteropleidingen. Maar ondanks het grote aanbod en hoge niveau staat de universiteit toch bekend om een persoonlijke aanpak. Het is dus om allerlei redenen een goed idee om in de grootste studentenstad van het land te gaan studeren. Wij wensen je alvast heel veel plezier en succes!