Menu

4 niet te missen evenementen in België deze winter

Nu de zomer voorbij is en het festivalseizoen daarmee ook ten einde is, wil dat niet zeggen dat er geen leuke evenementen meer georganiseerd worden in België. Overal in het land zullen er gezellige kerstmarkten openen in december, maar daarnaast zijn er nog tal andere leuke evenementen te beleven deze winter. Heel binnenkort, van 10 tot 20 november, is het weer ‘Week van de Smaak’. Overal in Vlaanderen en Brussel kun je dan terecht voor leuke activiteiten die te maken hebben met eten en koken. Dit jaar is het de tiende editie, welke staat in het teken van ‘De Smaak van Toen’. Kijk op www.weekvandesmaak.be voor evenementen in jouw buurt.

shutterstock_228613051Een magische kerst

Van 25 tot 29 november moet je richting Brugge, voor ‘Magical Winter Moments With Flowers’ waar je in een middeleeuws hospitaal prachtige bloemen en fleurige arrangementen kunt bewonderen. Ideaal voor bloemenliefhebbers en mensen die houden van geschiedenis. Van 9 december tot 8 januari wordt het centrum van Gent omgetoverd tot de gezelligste kerstmarkt van het land tijdens de Gentse Winterfeesten. Naast de honderden kraampjes waar je eindeloos kunt shoppen en proeven van plaatselijke specialiteiten, kun je daarnaast ook de schaatsen aantrekken of een wandeling maken door de binnenstad. Ideaal voor studenten, vooral voor iemand die een Spaanse bachelor studie volgt aangezien dit een multicultureel evenement is.

Vakantiesalon in Brussel

Wie na een lange winter alweer begint te dromen van een vakantie, moet begin februari in Brussel zijn voor de vakantiesalon. Van 2 tot 5 februari kun je in Brussels Expo terecht om je volgende vakantiebestemming uit te zoeken. Deze keer is Japan het gastland, maar onder de honderden stalhouders vind je bestemmingen van over de hele wereld. Of je nu op zoek bent naar een zon, zee, strand vakantie, of toch liever naar iets actiefs, er is voor ieder wat wils. Kortom: dankzij deze en tal van andere evenementen, zul je je zeker niet vervelen deze winter!